2012. augusztus 10., péntek

Top 15 Deviantart fandoms

Eljött az ideje, hogy erről is írjak. Évek óta figyelem, hogy milyen fanartokból van a legtöbb Deviantart-on, hiszen ez megmutatja, hogy világszerte mi most a módi, és milyen új mániára számíthatok néhány hónap múlva Magyarországon. Ezúttal egy kis válogatást csináltam a legelcsépeltebb témákból, amelyek az utóbbi három évben körbejárták a világot.

VISSZASZÁMLÁLÁS INDUL!

15.
Kingdom Hearts

Végy egy dobozt! Rakj bele pár karaktert a Final Fantasy-ből meg a Disney leghíresebb figuráit! Most rázd jól  össze, és már kész is van a Kingdom Hearts története! Az amerikaiak által körberajongott PS2 játék tavaly hatalmas tömegeket ihletett meg. Még ma is népszerű, de már közel sincs annyi rajz ebben a témában.

14.
 Sonic

Mind ismerjük. A világ leggyorsabb kék, SEGA sündisznója. Halhatatlan, akárcsak Mario. Kevés ember van, aki ne szeretne vele játszani. Persze ez nem indokolja azt a sok gusztustalan fanartot, ami évek óta ellepi a világhálót. Mondhatni, hogy ez volt a furry-őrület egyik elindítója, ami egy kicsit elszomorító. Az ember hajlamos ilyenek miatt megutálni a játékot.

13.
Harry Potter

Szintén mindenki ismeri. Most már kicsit lecsillapodott a HP-láz, de még most is születnek szép alkotások.

12.
Avatar - The last airbender

Az utóbbi évek legigényesebben kivitelezett amerikai rajzfilmsorozata. Nincs egy nap, hogy ne találkoznánk a kezdőlapon valamilyen idomárral. Hol saját, történetbe illő karakterek, hol pedig mindenféle szereplő párosítása Zuko herceggel. 

11.
Pokémon

PIKA-PIKACHU~!

10.

The Legend of Zelda



Miyamoto Shigeru legendás játéka is nagyon kedvelt téma. Ez jó hír nekem, mert kislány korom óta bele vagyok zúgva Link-be. (Mint az összes hosszú hajú, szépfiú hősbe és gonoszba. XD)


9.
Death Note


Az anime megjelenése óta a csapból is Death Note fanartok folynak. Vannak szemet gyönyörködtető, mesterien kidolgozott és eredeti, vicces alkotások, de ennyire azért nem kellett volna túlzásba esni.

8.
 Naruto

Idióta párosítások. Idióta párosítások everywhere. Az RPC-kről ne is beszéljünk!

7.

 Adventure Time


Finn és Jake kalandjai milliónyi identitászavaros kamaszt buzdítottak rajzolásra. Érdekes módon, legtöbbször nem is az "igazi" karaktereket vetik papírra, hanem nemcserélt párjaikat, akik mindössze egyetlen részben szerepeltek.

6.
Hetalia

A világháborús országok viszonyát viccesen bemutató Hetalia érthetően közkedvelt egy dA-hoz hasonló, sok-sok különböző nemzetiségű emberből álló közösségben. Mindenki szeretné megörökíteni a saját, vagy kedvelt országát anime karakterként.


5.
Avengers


A Bosszúállók mozi után robbanásszerűen megnövekedett a Marvel rajongók száma, ki tudja mi okból... Bár a chibikből és a Bosszúálló cicákból arra következtetek, hogy a tinilányok találtak valami nagyon vonzót ezekben a szép szál férfiemberekben.

4.
Homestuck

Hussie webcomic-ja, a Homestuck hatalmas rajongótábort tudhat magáénak. Naponta több száz kapcsolódó alkotás készül, furábbnál furább ötletekkel megfűszerezve.

3.
Thor (Inkább Loki, mintsem maga Thor.)

A Loki-t alakító bájos színésznek, Tom Hiddleston-nak köszönhetően a Thor napjaink egyik legfelkapottabb témája a  kamasz lányok körében. A Thor és a Homestuck esetében is igen érdekes a nyugati és keleti kultúra találkozása a rajzokon, ami felszínesen nézve cuki, mélyebben vizsgálódva már korántsem..


2.
Vocaloid


A vocaloidok az animés művek soha ki nem apadó forrásai. Hosszú évek óta töretlen a sikerük, mind cosplay, mind rajz és zene terén.


...és a nyertes:

My Little Pony: Friendship is Magic


Erre csak ennyit:

2 megjegyzés:

  1. Ez milyen igaz! Ebből mondjuk engem csak a MLP, a Naruto és a Sonic zavar. Meg korábban a Pokemon, de amióta rákaptak a realisztikus zsebszörnyek rajzolására, azóta igen kiemelkedő és érdekes képeket láttam már.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azokat én is szívesen nézegetem. Szeretem, mikor egyszerű rajzokat ültetnek át digitális festészetbe.
      Igazából nekem tök mindegy, hogy ki milyen fanartot csinál, ha igényesen kivitelezi. De ugye ez az esetek többségében nem így történik, sajnos. Megy az eszetlen másolás össze-vissza,és sokszor ezek kerülnek ki a főoldalra az igazán tehetséges művészek munkái helyett.

      Törlés