2012. október 7., vasárnap

K - Első benyomás

Régen volt már ilyen típusú bejegyzés, szóval rávettem magam a K című anime első részének megnézésére. Azért pont erre esett a választásom, mert ebben volt az ízlésemnek megfelelő mennyiségű sötét szín, illetve bishi és loli szoknya. :D Tudom, felszínes. De ugye a friss animéknél csak a szemére hagyatkozhat az ember.  


A feldolgozás lépései:
- "Oh yeah~  Itt a shounen klisé!": Rosszarcú  menők vonulnak az utcán, a cigi nem hiányozhat. Hogy az aprócska loli mit keres ott, az rejtély.
-  " *egy perc tücsökciripelés* Bhwwffff... AHAHAHAAA~ *kitörő röhögés*": Pár percig angolul beszélnek. Japánok. Angolul. Kb. mint mikor franciákkal akarsz magyar nyelvtörőket kimondatni.
- "A pillanat, mikor az ördögűző és az alkimista egyenruha találkozik.": Megjelent az ellencsapat. Hogy mennyi animében láttam ugyanezt az egyenruhát...
- "Ahh... Ezek is tudnak csettintgetni, mint Mustang!": Természetesen kell valami szupererő. A gyújtogatásra esett a választás. Ezentúl piros és kék csettintgetősnek fogom hívni a két csapatot. :D
- "Már hiányzott volna, ha nincs egy szemüvegét feltologató, higgadt, sznob bishi...": Csak a szokásos karakterek, borzalmasan kiszámítható személyiséggel.
- "Nem nézek több shounent."
- Opening: Csak a szokásos. A karaktereket egyenként mutogatják, miközben enyhén rockos zenére ide-oda csapkodnak a kardjukkal, illetve a csöcsös nőcik vonaglanak.
- "Hello, No.6!": Ugyanaz a jövőbeli világ, takarító robotokkal meg azonosítós rendszerrel.
- "Há' ez meg hogy került ide?": Előbb még hatalmas harcok, most meg egy gusztustalanul vidám kiscsávó (Yashiro) kunyerál kaját az osztálytársaitól a suliban, egy napernyővel a kezében.
- "WHAT THE HELL IS THIS?": Egy nyávogó, csupasz csaj ugrál itt össze-vissza.
- "Nooooooo! Dat kitty is a bitch!": Miért kell a macskákat mindig ilyenekkel megalázni?
- "Mostan mire fel ez a nagy üldözés?": Valamiért a piros csettintgetősök rászálltak Yashirora.
- "Dafuq? Most akkor ki kivel van? o.O" Megjelenik egy újabb srác, Kuroh, és megmenti Shirot.
- "LOL Az a pirulás... ;3": Látom magam előtt a jövőbeli YashiroxKuroh yaoi doujinshiket. Érdekes fordulat. Ez egy shounen, nem?


- "Mi a lópikula van most?": Kuroh is ki akarja nyírni Yashirot, mivel az elvileg lepuffantott valami nagykutyát. Nem akarom tovább nézni, de muszáj lesz, mert idegesít, hogy nem tudom mi is történt igazából.

Összefoglalva

A K (vagy K-project) alapból egy tipikus harcolós shounen, szép grafikával, megkapó és különleges effektekkel. (A gördeszkás jeleneteknél különösen ötletes megoldás a kameraállás változtatása.) A történet közepesen figyelemfelkeltő. Nem nagy durranás, túlzottan eredetinek sem mondható, de szórakoztatásra nagyon is elegendő. A karakterek szintén átlagosak, az utóbbi évek divatjának megfelelően bishounen, illetve bishoujo sorozatról beszélünk. Fanservice-szint a szokásos, tehát a nagy mellű csaj nem hiányozhat, a shounen ai hatás viszont nekem kicsit fura volt. Valószínűleg ezzel szeretnék a lányokat is a shounenre szoktatni. A kérdés az, hogy a fiúk hogyan tolerálnak egy olyan sorozatot, ahol a főhős nemenyhén buzis. Lényegében elfogadható sorozat. Pár rész erejéig még biztos nézni fogom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése