2011. szeptember 17., szombat

Az utolsó epizód

Mint már mondtam, megnéztem a No.6 tegnap kijött, befejező részét. Nagyon szép volt. Bár már a rész elején tudtam, hogy mi lesz a vége, mégis érdekelt. 
Az anime és a manga egy regény adaptációja, amit Atsuko Asano írt. Ebbe mégcsak beleolvastam, de a manga meglévő fejezeteit már kivégeztem. Nem sokban tér el az animétől. Az animéhez még azt tenném hozzá, hogy az opening elég borzalmasra sikeredett. Ez a tipikus, eltorzított/elbabásított japcsi csaj hang az idegeimre megy. Köze nincs az anime hangulatához. Pedig ugyanettől az előadótól van az UN-GO endingje is, ami szerintem nagyon eltalált lett. Az ending már sokkal jobb. Mélyebb, kissé kisfiús hangú hölgy énekli és romantikus hangulatot kelt. Egyébként pont úgy hangzik, mint egy Bleach ending. (Edit: Kiderítettem, hogy Aimer fogja a Bleach 29. endingjét énekelni.) 
Na, most írok egy rohadt hosszú ismertetőt, mert ahhoz van kedvem! XD 


FIGYELEM! SPOILER!

Történetünk egy nagy háború (feltehetőleg a III. világháború) után játszódik. Minden elpusztult, csak néhány város maradt épen. Ezek egyike No.6 (Hatos Zóna), a szent és tökéletes város, ahol nem létezik bűnözés. Itt él Shion, az éltanuló, 12 éves fiú, akinek egyszer csak bepottyan az ablakán egy hozzá hasonló korú, szökött fegyenc. A karján lőtt seb éktelenkedik. Shion megsajnálja a fiút. Ellátja a sebét, enni ad neki és felöltözteti. Közben kiderül, hogy a szökött fiút Nezumi-nak (vagyis patkánynak/egérnek) hívják. Mivel Nezumit körözi a rendőrség, Shion nagy bajba kerül, amiért bújtatta: kirúgják a speciális tagozatról, elveszik a luxus házát és az édesanyjával együtt egy szegényebb negyedbe költöztetik.

4 év elteltével Shion parkfelügyelőként dolgozik. Munkája közben rátalál egy furcsa holttestre, egy öregember testére. Időközben kiderül, hogy az öreg még csak 30 éves volt. Vajon mi történhetett vele? A már 16 éves Shion találkozik gyerekkori barátnőjével, Safu-val, aki felajánlja neki, hogy feküdjenek le egymással. (Ez kicsit meglepett. O.O Zavarbaejtően őszinte jelenet volt.) Shion zavarba jön és nemet mond, mert ő nem szerelmes a lányba. Jön a kínos hallgatás, amit egy Nezumi hangján beszélő kisegér tör meg. A fiúból egyből előtörnek az emlékek. Másnap Shion bemegy dolgozni. Munkatársa egyszer csak összeesik és pillanatok alatt megöregszik, utána pedig egy darázs bújik ki a nyakából. Shion elájul a rémülettől, mire pedig felébred, a rendőrség már tud az esetről és őt gyanúsítja a gyilkossággal. Le akarják csukni, de ekkor megjelenik Nezumi és megmenti. 

"Patkány" magával viszi őt a Nyugati Blokk-ba, ahol azok élnek, akiket a "szent város" kitaszított. Itt mindenki utálja a Hatos Zónát. Nezumi lakásán Shion rosszul lesz. Rájön, hogy belőle is ki fog kelni egy gyilkos darázs. Elkezd öregedni és visítva kéri Nezumit, hogy vágja ki a nyakából a lárvát. Shion hosszan alszik. Mikor felkel, furcsa jeleket pillant meg a testén, haja pedig ősszé válik. (Megjegyzem: Itt totál meztelen, aminek Nezumi nagyon is örül. XD) 
 Múlik az idő és Shion egyre jobban beilleszkedik a Nyugati Blokk-ba: A Kutyatartónál dolgozik, Nezumi könyveit és robotegereit tanulmányozza, egy strici perverz szövegeit hallgatja és kideríti Nezumi foglalkozását (női szerepeket játszó színész X3). Nezumi mindvégig nyugtató üzeneteket küld Shion anyukájának, akitől megtudja, hogy Safu-t elkapta a rendőrség. Tudja, hogy a lány fontos Shionnak, ezért egyedül akarja megmenteni. Ebből később sok-sok konfliktus alakul ki. (Például a "Jóéjtpuszi" vagy "Búcsúcsók" kérdése.) Kiderül, hogy Nezumi azért utálja annyira a Hatos Zónát, mert kiskorában kiirtották a családját, akik a "Fák Népéhez" tartoztak. 
Végül Shion, Nezumi, Kutyatartó és a strici tata (<--- XD) együtt indul megmenteni Safu-t. Szemtanúi lesznek egy szabályos népirtásnak. Nagy nehezen átverekedik magukat az akadályokon, de Nezumit meglövik. Ettől Shion enyhén szólva kiakad, és kegyetlenül kivégzi a katonát, aki meglőtte az "egérkéjét". :3 Mikor beérnek a terembe, ahol Safut fogvatartják már hullák várják őket. Jön a dráma. Safuban újjászületett Elyurias, a Fák Népének istene, akiről kiderül, hogy bosszúból uszította az energialeszívó darazsakat a város lakóira, és addig nem tünteti el őket, amíg a város magját el nem pusztítja a kiválasztott -magával együtt-, vagyis Safu. Nezumi felrobbantja a város "Anyját", Safuval együtt. Természetesen ez nem tetszik Shionnak, aki nekiront szerencsétlen Patkánynak. Ámde ekkor váratlanul előlép egy katona és le akarja lőni Shion-t. Nezumi elé ugrik, így őt találja el a golyó, amit Shi csak úgy hipp-hopp kioperál belőle. Az aggódó fiú a hátán cipeli ki félholt barátját, de most meg őt lövik le. Kutyatartó és a strici megtalálják őket.

Shion meghal, Nezumi pedig nem hajlandó elmenni mellőle, így otthagyják barátja holtteste mellett. Patkányka megmutatja érzelgős oldalát és énekel egy szép búcsúdalt Shionnak. (Itt már hisztérikus bőgés tör ki a nézőből és azt kívánja, bárcsak jönne most a bosszúálló istenség és élesztené fel Shion-t.) ...és ki gondolta volna? Tényleg jön Elyurias! (Köszönjük, fanservice!) Nezumi sérülései begyógyulnak, Shion pedig életre kel.

Az anime azzal végződik, hogy a darazsak elpusztulnak, a város falai leomlanak, az emberek újra egyenlőek és győzedelmeskedik a meleg szerelem, ugyanis nincs többi Safu, aki lenyúlná Nezumi kezéről a kis "virágocskáját". X3 Nezumi ad egy búcsúcsókot Shionnak, és jó seme módjára, vagányan elsétál a semmi közepén. Shion pedig mosolyogva néz utána, közben azt suttogva: "Hamarosan találkozunk!" Főhőseink végre boldogok, így mi is boldogok vagyunk!^^ (Csak azt sajnáljuk, hogy nincs több ShionxNezumi fanservice!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése